Un pensionar de 90 de ani din București își donează economiile pentru dotarea Maternității din Sibiu

Un pensionar de 90 de ani din București își donează economiile pentru dotarea Maternității din Sibiu
Un pensionar de 90 de ani din București își donează economiile pentru dotarea Maternității din Sibiu
Publicat: 26/10/2021, 12:15

Un pensionar din Capitală, originar din Comuna Ludoș, județul Sibiu, în vârstă de 90 de ani, a făcut un gest de solidaritate rar întâlnit, pentru a-i ajuta pe medicii din Sibiu să trateze și să salveze nou-născuții cu patologii complexe.

Astfel, din donația de 100.000 de lei pe care Ioan Muțiu a făcut-o pentru programul de combatere a mortalității infantile, Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

„Gestul de empatie al domnului Muțiu nu poate fi decât contagios”

Gestul de solidaritate al pensionarului capătă o și mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România, determinată de pandemia de COVID-19.

Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuți, dintre care peste 400 prematuri. În 2020, s-au înregistrat peste 3.000  de nașteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost îngrijiți în secția de Terapie Intensivă neonatală.

„Aparatul permite monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților la termen și prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar și la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicații ale afecțiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcționalității creierului și monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a precizat dr. Livia Ognean, șeful Secției de Neonatologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Cum pot ajuta companiile

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și performantă prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre [email protected], iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. În prima parte a anului, a fost accelerată dotarea a 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru  Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în București, la Maternitatea Bucur, în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin și în jud. Tulcea, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvați Copiii România a reușit să achiziționeze două ambulanțe de uz pediatric și să demareze lucrările de reparații ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Tot aici a ajuns aparatură medicală de ultimă generație, necesară diagnosticării acurate și tratamentului de calitate. De asemenea, pentru a oferi mamelor un mediu cât mai curat și copiilor un mediu steril, a fost renovată și modernizată secția OG1 a Maternității Polizu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
EL e noul IUBIT al Simonei Halep! A invitat-o în oraș
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
„Poarta către Lumea de Dincolo” din Siberia a început să se despice
×